Тъкани

CoolDry diagram

Дара Адвъртайзинг предлага множество специализирани текстилни технологии. На тази страница можете да намерите пълно описание на видовете тъкани и техните характеристики, изредени по азбучен ред.
 Изберете желания от Вас вид тъкан, като натиснете върху съответната икона.

AS+ Antistatic  

AS + ANTISTATIC
Анти статичното третиране избягва натрупването на статично електричество, причинено от триене.
 

Bionic Finish

BIONIC-FINISH®ECO
BIONIC-FINISH®ECO е разработен, следвайки примера на природата. Текстилът е предпазван от вода и замърсяване от много тънка кристална структура. BIONIC-FINISH®ECO предпазва и човека и природата.
 

Cold Black

coldblack®
Текстилите с coldblack® предлагат оптимална защита от загряването, породено от излагане на слънце. Те остават по-хладни и надеждно предпазват от ултравиолетовите лъчи (минимална степен на защита: UPF 30). Ефекта от това, е че човека носещ тези дрехи не се изпотява толкова лесно, чувства се по-добре и дори е по-ефективен. coldblack® е регистрирана марка в процес на патентоване от Schoeller Technologies AG, Швейцария. 
 

Cool Dry CoolDry® 
Третирането с CoolDry®технологията спомага за изтласкването на влагата навън и създава усещане за комфорт. Текстилът е дишащ и изсъхва бързо, което го прави идеален за всички дейности.

CoolMax COOLMAX®
Текстилите с COOLMAX® технологиите много бързо изтласкват влагата към външните слоеве на дрехата, допринасяйки за естествената терморегулация на тялото. 
 
CoolMax Active COOLMAX®fabric®active
COOLMAX®fabric®active предоставя повишен комфорт за активно спортуващите хора. Изключителните свойства на текстила, за изтласкване на влагата към външните слоеве на дрехата, спомагат за поддържане на кожата суха и хладна. Текстилът е дишащ и издържа повече от стандартните тъкани.
 
CoolDry Everyday COOLMAX®fabric®everyday
COOLMAX®fabric®everyday е висококачествена тъкан, която включва ефективна система за изтласкване на влагата далеч от тялото, през специално проектираните влакна в тъканите, където тя бързо може да се изпари, създавайки чувство за прохлада и комфорт.
 
Cordura

CORDURA®
CORDURA® е много здрав, текстуриран, полиамиден плат, който е изключително издържлив на скъсване и износване. Специфични прежди и специално разработени техники за оплитане и оцветяване, заедно с допълнителната текстилна обработка, гарантират, че продуктите на CORDURA®могат да се използват като издържливо и комфортно работно облекло.
 

DuPont Sorona

DuPont™ Sorona®
Извличаните от възобновяеми източници влакна Sorona®  значително допринасят за представянето на модните артикули. Материите използващи Sorona®  са много меки, издръжливи и бързосъхнещи. Sorona® позволява на материите да се разтягат, запазвайки формата си. DuPont™ Sorona® са изцяло направени от екологични и растителни материали.

Flexfit Flexfit®

Шапките с Flexfit® предлагат перфектно прилягане на главата и гарантирана стабилност, поради патентованата Flexfit®-band лента, съдържаща еластан. Задната страна на шапката винаги е затворена, оставяйки еластичната лента от вътрешната страна да приляга гладко на всяка глава.

Lycra

LYCRA®

LYCRA®позволява на тъканите значително да се разтягат, и въпреки това да запазят първоначалната си форма. Тъканите и дрехите, съдържащи LYCRA®,предлагат изключително прилягане по тялото, комфорт, свобода на действието и трайно предпазване от намачкане.
 

Lycra Sport

LYCRA® Sport
Тъканите с LYCRA® Sport са специално проектирани за спортни занимания, които изискват комбинация от леки и дишащи тъкани, поддръжка на мускулите и свобода на движението.
 

PrimaLoft

PrimaLoft® SPORT
PrimaLoft® SPORT е многофункционална технология за подплънки с отлични изолационни свойства, които са изключително меки, леки, водонепромокаеми и дишащи. Специално разработените влакна образуват малки въздушни камери, които отлично задържат телесната топлина, не позволявайки на студа да проникне. Благодарение на много тънкото покритие на повърхността, текстила е водонепромокаем, но въпреки това изтласква влагата от кожата към външните слоеве на тъканта, където тя се изпарява. Поради това, кожата остава приятно топла.
 

SilverExpert

SILVER EXPERT
Среброто е известно с това, че предотвратява разпространението на бактерии и плесен. Спомага за премахването на неприятни миризми и ефективно намалява риска от инфекции, причинени от бактерии и плесен. SILVER EXPERT е анти бактериална технология, базираща се на сребърни йони. Анти бактериалните свойства са трайни и издържливи на повторни изпирания.
 

Softshell

Softshell
Softshell е термопластична полиуретанова мембрана (TPU), която се състои от три слоя. Благодарение на това, че микропорестият TPU слой се намира по средата, материалът е едновременно водонепромокаем, ветроупорен и дишащ.
 

Swiss Peak

Swiss Peak

Продуктите от марката Swiss Peak са с доказано качество от световно ниво. Предлагат се само в един цвят винаги включват множество функции и възможности. 

Teflon TEFLON®
Материите с TEFLON®предоставят дълготрайна и издържлива защита от омасляване, петна, прах и кал, намалявайки нуждата от изпиране и химическо чистене. Материите с TEFLON®изглеждат като нови за по-дълго време и са по-лесни за поддръжка. Намалените количества използвана енергия и вода, в процеса на производство, намаляват вредата за околната среда.
 
Thinsulate

Thinsulate® INSULATION
Леката подплата предлага оптимална защита от студа, въпреки минималната си дебелина. Материята дори запазва топлината във влажни или мокри условия. Thinsulate® INSULATION предоставя отличен комфорт и не ограничава движението. Изключително дишаща, издържлива и лесна за поддръжка материя.
 

TopCool

TOPCOOL®
Поради специфичната си повърхност полиестерните влакна TOPCOOL®перфектно абсорбират влагата и бързо я изтласкват към външните слоеве на дрехата, където тя може да се изпари. Кожата остава суха и комфортна, което спомага за поддържане на постоянна телесна температура.
 

UpGrade

upgrade®-silver
Третирането със сребро е анти микробна финализираща технология, базирана на сребърни соли. Тя намалява разпространението на бактерии, върху дрехата, които могат да причинят неприятна миризма, бактериални инфекции и алергии. upgrade®-silver създава усещане за свежест и защита през ежедневието и по време на спортуване или туризъм. Резултатът от това третиране е водоустойчив и следователно има дълготраен ефект.

Copyright © 2015 Dara Advertising Ltd. Всички права запазени